БАРОКАМЕРА – възможност за бързо възстановяване след грип и ковид

Лечение, чрез барокамера - Oxylife

Уникалната десетместна барокамера на Медицински център ОКСИЛАЙФ е най-добрата възможност за възстановяване след прекаран грип или ковид.   Хипербарната оксигенация, или лечението с кислород, не е нещо ново за медицината, а в България се прилага още от шестдесетте години. Днес този терапевтичен метод е доста популярен и предпочитан както за възстановяване, така и като превантивна мярка срещу сезонните инфекции.  Пациентите на ОКСИЛАЙФ  съобщават, че за тях тази терапия е дала възможност много бързо да се почувстват напълно здрави. Какво се случва и как барокамерата влияе на нашия организъм:

  • В основата на лечението лежи значително повишаване на кислородния капацитет на организма и тъканите в човешкото тяло;  
  • При хипербарната оксигенация, налягането на въздъха се издига по-високо от нормалното въздушно налягане;
  • При тези условия, белите дробове може да съберат до три пъти повече кислород, отколкото би било възможно дишане на чист кислород при нормално налягане на въздуха;
  • С подаването на 100% кислород през специални антибактериални филтри и овлажнители и под налятане, между 1 и 3 степени се постига многократно по-бързо свързване на кислорода с хемоглобина и разтваряне в плазмата, като по този начин се осъществява много бърз транспорт на кислород до всички органи и тъкани в тялото;
  • При кислороден глад в тъканите се провокират възпалителни, метаболитни, съдови и деструктивни процеси;
  • Ето защо хипербарната оксигенация на ОКСИЛАЙФ, стимулира отделянето на вещества наречени растежни фактори и стволови клетки, които спомагат лечението и активизират възстановителните процеси.

Това са само част от процесите, които протичат по време на терапията с кислород. Това са и една част от възможностите, които има барокамерата на ОКСИЛАЙФ. Десетте места на барокамерата позволяват едночасовият престой да премине неусетно в компанията на близки и приятели.

Споделяне на публикацията: