Медицински център „Оксилайф“ е приел поддържането на гръбначното здраве за основна своя мисия. За тази цел сме приели максимално комплексен подход към повлияване на болките с вертеброгенен произход (от гръбнака). Всичко започва с максимално подробен преглед от специалист невролог, който освен стандартния неврологичен преглед, включва детайлно мануално изследване на всички сегменти на гръбнака за откриване на страдащите такива. Индивидуалният режим, назначен на всеки пациент, зависи от множество фактори – основната причина за болката, възраст, придружаващи заболявания, приемани медикаменти, двигателна активност. Режимът винаги се съобразява и с индивидуалните желания на пациента и може да включва прием на медикаменти, физиотерапия, мануална терапия, кинезитерапия, носене на лумбостат.

Медицински център „Оксилайф“ се гордее с физиотерапевтичната си апаратура, сред която присъстват и преносими уреди за лазерна терапия, които са уникални за страната. Физиотерапевтичният режим се назначава от лекар специалист по физиотерапия, след преценка на всичко гореописано. Изпозлваните уреди и продължителността на лечението са строго индивидуални за всеки пациент.
Мануалните манипулации (хиропрактика, остеопатия) се използват само след щателно изключване на противопоказанията за прилагането им. Курсът включва между 3 и 5 манипулации, разделени от почивка от няколко дни до седмица.


Цялостният напредък в лечението се следи от целия екип (невролог, физиотерапевт, рехабилитатор) и след края му се назначават упражнения за заздравяване на мускулатурата на гръбнака за предотвратяване на бъдещи рецидиви, както и при възможност оптимална спортна активност в бъдеще за още по-добър резултат.

Центърът предлага и уникалната за България възможност лечебният подход да се допълни с целотелесна криотерапия и хипербарна оксигенация (барокамера), както в острата фаза, така и за поддържане на оптимално гръбначно здраве в периода на долекуване и профилактика на бъдещи рецидиви и усложнения.

Споделяне на публикацията: